Přihláška do výtvarného kurzu

 

Ověření

Uvolněte svého vnitřního umělce a vypravěče v našich kurzech komiksu!

Jste začínající umělec s bujnou fantazií? Sníte o tom, že si vytvoříte své vlastní komiksové hrdiny, fantastické světy a napínavá dobrodružství? Pak jsou naše kurzy komiksu právě pro vás! Naše kurzy jsou navrženy tak, aby vám pomohly rozvíjet kreslířské dovednosti, vypravěčské schopnosti a sebevědomí jako umělci.

S naším odborným vedením se naučíte základní techniky, jako je návrh postav, perspektivní kreslení, rukopis a barvení. Prozkoumáte také různé styly a žánry komiksů, od superhrdinů po sci-fi a ještě dál. Jak budete postupovat, budete mít příležitost vytvořit si své vlastní originální komiksy a sdílet je se svými spolužáky.

Naše kurzy nejsou jen o učení technických dovedností; jsou také o podpoře kreativity, sebevyjádření a týmové práce. Budete mít možnost spolupracovat s ostatními studenty, vzájemně se odrážet od nápadů a dostávat zpětnou vazbu ke své práci.

V podpůrném a zábavném prostředí objevíte svůj jedinečný umělecký hlas a rozvinete dovednosti, jak oživit své příběhy.

Témata, kterým se budeme v průběhu kurzu detailněji věnovat:

  • Elementy komiksu, základní stavební prvky a fyzikální zákony narace v komiksu.
  • Představení různorodých komiksových žánrů.
  • Seznámení se s významnými díly světové komiksové nezávislé tvorby.
  • Tvorba postav a psaní příběhu.
  • Základy kresebné postupy v perspektivě a při kreslení lidské postavy.
  • Úloha textových bublin.

Struktura lekcí volně navazuje na dílo Understanding Comics: The Invisible Art. Jedná se o komiksové dílo z roku 1993 od amerického karikaturisty Scotta McClouda. Zkoumá formální aspekty komiksu, historický vývoj média, jeho základní slovní zásobu a různé způsoby, jak byly tyto prvky použity.

 

Lektorka: MgA. Lucie Lučanská PhD.

čtvrtek 19-21 hodin

Začátek kurzu: 10.10. 2024

Semestr / 10 lekcí / 5 900 kč
zakoupení jednotlivých lekcí, nebo 1 lekce / 120 min / 650 kč

Omlouvání lekcí: V rámci trvání svého kurzu máte možnost si nahradit 1 lekci. Prosíme neúčast předem omluvit, a to nejpozději do 9:00 hod. v den konání kurzu na:  info@kreslirna.cz nebo +420 776 018 472. Předem neomluvené lekce propadají. Pro možnost častějších absencí doporučujeme platit lekce jednotlivě.

Na kurzy pro dospělé se nevztahuje zkušební lekce zdarma. Jestli váháte, doporučujeme zakoupit jednotlivou lekci a pak kurz případně doplatit.